ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Υποκριτική Αντώνης Λουδάρος

«Όλες οι αισθήσεις συναντώνται στο Θέατρο με έναν μοναδικά εξευγενιστικό τρόπο. Ανταμώνουν, συνδιαλλάσσονται, θυμώνουν, αγαπιούνται, μα υπάρχουν όλες μαζί. Εδώ: στην Έκτη Τέχνη».

Υποκριτική στο Αρχαίο ΔράμαΤάσος Χαλκιάς

Η Αρχαία Τραγωδία αποτελεί την απαρχή του Θεάτρου, πρόκειται για το σπουδαιότερο πολιτισμικό δημιούργημα του ανθρώπινου πολιτισμού. Ένας βυθός πλούτιστικού δράματος, γεμάτος εργαλεία υποκριτικά και ερμηνευτικά.

Υποκριτική - Κλασικό ΘέατροΘοδωρής Αντωνιάδης

Μέσα από την έρευνα και την ενασχόληση μας με τα σπουδαία κλασικά θεατρικά έργα και τους μοναδικούς εκπροσώπους τους (Σαίξπηρ, Μολιέρο, Μαριβώ, Γκολντόνι, Τσέχωφ, Ίψεν, Μπρεχτ, Λόρκα, Ιονέσκο, Ουίλιαμς κ.α) θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι στο χρόνο. Με “όχημα” τους ήρωες και μέσα από το ύφος, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ρόλων, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε την ατμόσφαιρα και τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε εποχής και του κάθε συγγραφέα. Θα διεισδύσουμε σε όλες εκείνες τις διαχρονικές αναφορές και λεπτομέρειες, για να αναγνωρίσουμε επι της ουσίας, αυτά που αγγίζουν απολύτως το “παικτικό” μας (και όχι μόνο) “ΣΗΜΕΡΑ” !

ΥποκριτικήΚώστας Γάκης

«Τα παιδιά έχουν το ακαταλόγιστο: Όπως τα παιδιά έχουν το ακαταλόγιστο στο παιχνίδι, στη χαρά, στην τρέλα, στην δημιουργικότητα, στο λάθος, έτσι κι ο ηθοποιός έχει το ακαταλόγιστο με την ίδια δίψα, με την ίδια πηγαιότητα, να δοκιμάζει, να αυτοσχεδιάζει, να μαγεύεται και να ανθίζει σκηνικά προς κάθε κατεύθυνση»

Υποκριτική-ΑυτοσχεδιασμόςΒάσια Αργέντη

( Δραματοποιώντας τον λόγο)
«Η τέχνη -κάθε μορφής- αποτελεί το καρδιογράφημα του βαθύτερου κόσμου του καλλιτέχνη. Το Θέατρο όμως είναι ο παλμός. Είναι εκεί που συγκλίνουν όλες οι τέχνες μαζί»

Πρακτική του ΚινηματογράφουΓιάννης Λαπατάς

Στην διαδικασία μιας κιν/μενης αφήγησης, έχουμε 4 βασικά στάδια. Μια μικρή αλυσίδα με 4 κρίκους  … Σενάριο, προεργασία, γύρισμα, μοντάζ…
Πάμε να ταξιδέψουμε παρέα στα 4 αυτά βασικά στάδια.

https://sxolitheatrou.gr/wp-content/uploads/2022/09/1b8aed48-3fed-4c62-be3c-ad28c1d94ea9.png

Υποκριτική-ΑυτοσχεδιασμόςAλέξανδρος Πέρρος

(Σωματικό Θέατρο-Παντομίμα)

Ο σωματικος αυτοσχεδιασμός και η μιμική τέχνη (παντομίμα) προέρχονται από την παραδοση του σωματικού θεάτρου. Με εργαλείο το σώμα του και το σύνολο των μέσων σωματικής έκφρασης που διαθέτει, ο ηθοποιός / περφόρμερ συμβάλλει στη δημιουργία σχημάτων και εικόνων (σωματικός αυτοσχεδιασμός), ή περιγράφει ένα αόρατο κόσμο συνδυάζοντας χειρονομίες, ακρίβεια στο παίξιμο και συναίσθηση της μουσικοτητας της κίνησης και των καταστάσεων (μιμική τέχνη / παντομίμα) . Έτσι, η εξερεύνηση των εκφραστικών δυνατοτήτων του σώματος οδηγεί σε νέες διαδικασίες και αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση της υποκριτικής τέχνης, που μπορεί να ξεκλειδώσει νέα μονοπάτια.

Ξιφασκία - Τεχνικές σκηνικής πάληςΚατερίνα Μπαλτατζή

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν έχουμε πίστη , εργατικότητα και αγάπη. Κάπως έτσι γινόμαστε και αυτό που είμαστε, φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων»

Αγωγή του Λόγου- ΟρθοφωνίαΗρώ Μουκίου

Χορός - ΚίνησηΧριστίνα Βασιλοπούλου

.

Υποκριτική (παιδικό θέατρο)Μαρουσώ Γεωργοπούλου

Είμαι πανευτυχής που βρίσκομαι σε αυτήν  την υπέροχη Δραματική Σχολή που μοιραζόμαστε μαζί τις εμπειρίες και τις θεατρικές μυρωδιές.
Σκοπός του μαθήματος είναι η εισαγωγή στην τέχνη της υποκριτικής στον κόσμο των παιδιών. Πώς προσεγγίζουμε ένα θεατρικό έργο με γνώμονα την παιδική ψυχή και αντίδραση.

Ιστορία Θεάτρου- ΔραματολογίαΔέσποινα Πολίτου

Υποκριτική Αιμιλιανός Σταματάκης

Είμαι χαρούμενος και γεμάτος που βρίσκομαι σε αυτήν  την υπέροχη Δραματική Σχολή που θα ζυμωθούμε θεατρικά.

Διάθεση, όρεξη και πάθος. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Μουσική- ΣολφέζΑνδρέας Καρανίκας

Η φωνή μας είναι η δύναμη μας. Θα πάμε να την ανακαλύψουμε μέσα από το εσωτερικό ταξίδι που θα κάνουμε.

Υποκριτική Γιώργος Ματζιάρης

Φωνητική-ΤραγούδιΛιάνα Κοκόση

Η φωνή μας είναι η δύναμη μας. Θα πάμε να την ανακαλύψουμε μέσα από το εσωτερικό ταξίδι που θα κάνουμε.

ΣκηνογραφίαΝτέιβιντ Νεγρίν

Σκοπός του μαθήματος είναι η εισαγωγή στην τέχνη της σκηνογραφίας στο θέατρο. Είναι η κοινή μας προσπάθεια να αποκτήσουμε τη χωρική αντίληψη και τους κανόνες της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής που ακολουθούμε συνειδητά ή όχι. Με πρακτικούς και θεωρητικούς τρόπους θα κατανοήσουμε τη σχέση του ηθοποιού με τον υπάρχοντα αλλά και με τον σκηνογραφημένο χώρο. Πολλά τα μυστικά. Ας τα μοιραστούμε…

Υποκριτική στην κάμερα (σεμιναριακό)Μαριάννα Τουμασάτου

https://sxolitheatrou.gr/wp-content/uploads/2021/07/marianna-toumasatou-arxiki-selida-1-1.png

Ιστορία του ΚινηματογράφουΜπάμπης Αρώνης

Είναι ωραίο να βρίσκεσαι ανάμεσα σε νέους δημιουργικούς ανθρώπους και να διδάσκεις νέα πλάσματα.
Μαζί θα ταξιδέψουμε στα άδυτα της κινηματογραφικής ιστορίας. Θα δούμε, θα νιώσουμε, θα σχολιάσουμε και κυρίως θα γνωριστούμε με τον σπουδαίο κινηματογράφο.

Παραδοσιακούς ΧορούςΕιρήνη Κατσιμπρή

Είναι ωραίο να βρίσκεσαι ανάμεσα σε νέους δημιουργικούς ανθρώπους και να διδάσκεις νέα πλάσματα.
Μαζί θα ταξιδέψουμε στους ήχους της παράδοσής μας.

https://sxolitheatrou.gr/wp-content/uploads/2023/08/ΚΑΤΣΙΜΠΡΗ.jpg

Αγωγή του Λόγου - Ήχος & ΛόγοςΤζίνα Θλιβέρη

Το πρόσωπο  όπως και το σώμα διαμορφώνεται από τις συνθήκες της ζωής με συγκεκριμένη προσωπική μορφή.  Με ειδικές ασκήσεις που αφορούν το όλον του σώματος και του προσωπείου μαθαίνουμε να ερευνούμε να διαχειριζόμαστε και να εξελίσσουμε τον προσωπικό μας ήχο.

Κάντε την εγγραφή σας τώρα!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα

Κάντε την εγγραφή σας τώρα!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα
Δραματική σχολή

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.