Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

«Η “Έκτη Τέχνη” είναι ένας φρέσκος χώρος με δημιουργικούς ανθρώπους έτοιμος να υποδεχτεί μαθητές  με όρεξη να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και είναι μεγάλη η χαρά και ο ενθουσιασμός μου που είμαι μέλος της σχολής στο νέο της ξεκίνημα.»

https://sxolitheatrou.gr/wp-content/uploads/2021/07/argiro-igilizian-photo.png
Αργυρώ Ιγκιλιζιάν

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα όταν έχουμε πίστη, εργατικότητα και αγάπη. Κάπως έτσι γινόμαστε και αυτό που είμαστε, φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων»

https://sxolitheatrou.gr/wp-content/uploads/2021/07/nantia-kontogeorgi-photo.png
Νάντια Κοντογεώργη

«Η τέχνη πρέπει να αμφιβάλλει, να αμφισβητεί και να διεκδικεί. Να αγωνίζεται στο όνομα της σκέψης των ανθρώπων…κατά τα άλλα μία εκδρομή είναι το θέατρο, μία εκδρομή με φίλους καλού»

Γεράσιμος Γεννατάς

«Τα παιδιά έχουν το ακαταλόγιστο: Όπως τα παιδιά έχουν το ακαταλόγιστο στο παιχνίδι, στη χαρά, στην τρέλα, στην δημιουργικότητα, στο λάθος, έτσι κι ο ηθοποιός έχει το ακαταλόγιστο με την ίδια δίψα, με την ίδια πηγαιότητα, να δοκιμάζει, να αυτοσχεδιάζει, να μαγεύεται και να ανθίζει σκηνικά προς κάθε κατεύθυνση»

Κώστας Γάκης

«Η τέχνη έχει ακόμη αλήθεια. Αναζητήστε την στην Έκτη Τέχνη».

Ανδρέας Καρανίκας

«Μια σχολή που αγγίζει τις ανάγκες της εποχής προσφέροντας στους νέους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να μορφωθούν πολύπλευρα, να αναπτύξουν τον εαυτό τους, ώστε να μπορούν να σταθούν δυναμικά στο επάγγελμα του ηθοποιού και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα».

Πάνος Δήμας

«Όλες οι αισθήσεις συναντώνται στο Θέατρο με έναν μοναδικά εξευγενιστικό τρόπο. Ανταμώνουν, συνδιαλλάσσονται, θυμώνουν, αγαπιούνται, μα υπάρχουν όλες μαζί. Εδώ: στην Έκτη Τέχνη» .

Αντώνης Λουδάρος

«Η τέχνη -κάθε μορφής-  αποτελεί το καρδιογράφημα του βαθύτερου κόσμου του καλλιτέχνη. Το Θέατρο όμως είναι ο παλμός. Είναι εκεί που συγκλίνουν όλες οι τέχνες μαζί»

Βάσια Αργέντη

Η φιλοσοφία της Σχολής Θεάτρου «Έκτη Τέχνη»

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου «Έκτη Τέχνη» είναι μία νέα καλλιτεχνική φωλιά εκπαίδευσης εκκολαπτόμενων ηθοποιών όλων των ηλικιών. Ένα «σχολείο» που δίνει έμφαση στην ουσία της ενθάρρυνσης, της απαιτητικής εκπαίδευσης και της συνεργατικής διάθεσης όλων των μαθητών.

Στο καθόλου εύκολο επάγγελμα του ηθοποιού σημαίνοντα ρόλο παίζει συνεργατική προσπάθεια και η επίμονη δουλειά, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ο ηθοποιός στην εκάστοτε νέα δουλειά, είτε στο  θέατρο, είτε στην τηλεόραση , είτε στον κινηματογράφο.

Οι μαθητές μας διδάσκονται προσεγγίσεις , οι οποίες προωθούν και ενισχύουν τη συνειδητοποίησή για τον εαυτό τους και τα συναισθήματά τους , τα οποία είναι εκείνα που υποστηρίζουν τη δημιουργία αυθεντικών ρόλων και συναρπαστικών παραστάσεων.

Η Σχολή μας δίνει μεγάλη σημασία στο μέσα των μαθητών, ώστε να μπορέσει ο κάθε μαθητής , στο μέλλον, να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό του πλούτο μέσα από διάφορους υποκριτικούς δρόμους. Εξάλλου, η τέχνη είναι η άποψη των ανθρώπων για τη ζωή, οπότε οφείλουμε να σκάψουμε πολύ βαθιά για να την φέρουμε στο φως και να επέλθει η κάθαρση που είναι και το ζητούμενο.

Η πεποίθηση μας  έρχεται μέσα από τα λόγια ενός τεράστιου δασκάλου:
««…Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε.

Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας. (…)

Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας.»

(Κάρολος Κουν, απόσπασμα από τη διάλεξη που δόθηκε στις 17 Αυγούστου 1943 για τον Όμιλο των Φίλων του «Θεάτρου Τέχνης )

Bάσια Αργέντη
Διευθύντρια Σπουδών
της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Θεάτρου “Έκτη Τέχνη”

Κάντε την εγγραφή σας τώρα!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα

Κάντε την εγγραφή σας τώρα!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα
Δραματική σχολή

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.